You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Thuisbevalling

Wanneer uw bevalling thuis plaats vindt zal de kraamverzorgende de verloskundige assisteren bij haar werkzaamheden. De kraamverzorgende kan, indien gewenst, ruim voor de bevalling aanwezig zijn om u en uw partner te ondersteunen. Wij zouden het fijn vinden om dit vooraf met u te bespreken zodat wij daadwerkelijk kunnen bijdragen aan deze heftige gebeurtenis.

De verloskundige of de kraamverzorgende zet alle spullen klaar voor de bevalling. Het is belangrijk dat het kraampakket, twee thermometers(één met flexibele punt)en twee kruiken in huis zijn. In het kraampakket zitten alle benodigdheden die nodig zijn voor de bevalling, de kruiken gebruiken wij om de kleertjes en de hydrofiel luiers mee op te warmen.

Na de bevalling doet de verloskundige de nodige controles zodat zij weet dat alles goed gaat met u en uw kindje. Uw kindje mag nu aan de borst als u borstvoeding geeft. De verloskundige en de kraamverzorgende zullen zich even terugtrekken zodat u even kunt wennen en bijkomen.

Voordat de verloskundige vertrekt zal zij uw kindje controleren, hierbij worden o.a. de reflexen gecontroleerd. De kraamverzorgende zal uw kindje wegen, temperaturen en aankleden. Daarna zal de kraamverzorgende de eerste beschuiten met muisjes smeren en zorgen voor iets te drinken.

De kraamverzorgende zal u helpen met douchen of evt. wassen op bed, verschoond zij uw bed en ruimt alle spullen op, zodat u kunt genieten van uw kindje in een heerlijk frisse omgeving. De kraamverzorgende blijft tot minimaal twee uur na de bevalling om controles uit te voeren en te observeren.

De kraamtijd kan nu beginnen!!