You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Onze werkwijze

Een kindje krijgen is een bijzondere tijd, met veel mooie momenten maar ook met momenten van onzekerheid en vragen. Er zijn veel dingen te regelen. U kunt op onze professionaliteit en enthousiasme rekenen om er samen met u en uw gezin een onvergetelijke kraamtijd van te maken.

Wat kunt u zoal van ons verwachten:

Persoonlijke en flexibele kraamzorg tijdens de bevalling en de kraamtijd.
Wij streven naar één vaste kraamverzorgende gedurende de kraamperiode. Geen wisselingen gedurende de kraamweek maar één vertrouwd gezicht. Mocht er door een geboortepiek of andere uitzonderingsgevallen toch een wisseling plaatsvinden, dan zorgen wij onderling altijd voor een goede overdracht.
Als flexibele kraamzorgorganisatie bieden wij u uiteraard zorggarantie. Dit betekent dat u onder alle omstandigheden kraamzorg van ons krijgt.
Als kraamverzorgende hebben wij ook regelmatig contact met de verloskundige. Zij is verantwoordelijk voor het kraambed en zal regelmatig langs komen in de kraamtijd om te informeren hoe het met u en uw kindje gaat.
Voor lactatiekundige hulp werken wij samen met een lactatiekundige uit de regio.

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Wij werken volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) kraamzorg. Dit is een door de zorgverzekeraars landelijk ingesteld zorgindicatiemodel. U krijgt standaard bij de keuze voor borstvoeding 49 uur en bij kunstvoeding(fles) 45 uur zorg. Het aantal uren kraamzorg dat u toegewezen krijgt wordt standaard verdeeld over 8 dagen, gerekend vanaf de dag van geboorte van uw kindje. De eerste indicatie wordt vastgesteld tijdens het intakegesprek, welke wij tussen week 30 en week 34 van uw zwangerschap bij u thuis zullen komen uitvoeren. Na de bevalling vindt tijdens de kraamtijd een tweede indicatie plaats. Aan de hand van het verloop van uw bevalling kunnen de uren bijgesteld worden. Indien nodig kan er in sommige gevallen tot max. 80 uur zorg geleverd worden verdeeld over 10 dagen.
Het Landelijk Indicatie Protocol gaat uit van eigen verantwoordelijkheid van het gezin. Dit betekent dat een aantal taken die de kraamverzorgende voorheen deed, nu door het gezin zelf geregeld moeten worden. Zoals extra huishoudelijke taken en de volledige verzorging van de overige kinderen binnen het gezin. Meestal kunnen gezinnen terugvallen op zogenaamde mantelzorg: vrienden of familieleden die helpen in de kraamtijd. Het is raadzaam om deze hulp vooraf te regelen.