You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

De kraamtijd

Dagelijks doen wij de controles bij u en uw kindje zodat wij de conditie van u en uw kindje goed in de gaten kunnen houden. Wij informeren hoe de nacht is verlopen en zorgen voor een ontbijtje op bed.

Wij begeleiden u bij het voeden en zodra u er zelf weer aan toe bent, helpen wij u met het verzorgen van uw kindje. Wij geven tussen de bedrijven door veel informatie en beantwoorden al uw vragen.

Bij borstvoeding zullen wij veel begeleiding geven zodat dit een betere kans van slagen heeft. Indien nodig in samenspraak met de lactatiekundige.

Oudere kinderen zullen wij betrekken bij de verzorging van het nieuwe broertje of zusje. Ook voor het broertje of zusje is het een emotionele week waarin een hoop veranderingen plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk ook voor de andere kinderen in het gezin er een gezellige week van te maken.

In overleg met u zullen wij een aantal licht huishoudelijke taken op ons nemen en zorgen voor een goede hygiëne, zodat u daar geen omkijken naar heeft.

En natuurlijk horen bij de kraamtijd ook verwennerijen zoals een ontbijtje op bed, een lekkere fruitsalade, een kopje thee met bv. een beschuitje met muisjes of zorgen wij voor een complete maaltijd.

U kunt ook altijd uw wensen ten aanzien van uw kraamweek met ons bespreken. Ieder gezin heeft immers andere wensen, verwachtingen en behoeftes. Samen met u zorgen wij ervoor dat u van deze bijzondere tijd kan genieten en de dingen gaan zoals u ze graag ziet.

Als cliënt bent u verplicht zich te houden aan de geldende ARBO-wetgeving. De belangrijkste ARBO-richtlijnen om de kraamverzorgende bij het verlenen van kraamzorg veilig en hygiënisch te laten werken, zijn hier te vinden.